De magie van je lichaam

Wist je dat je standpunten en overal waar je in oordeel bent niet bijdraagt aan je lichaam. Hoeveel standpunten heb je die je lichaam solide maken. De sensaties die wij pijn noemen zet zich dan juist vast in je lijf. We zijn gewend om orde aan te willen brengen door wat we waarnemen een label te geven. Neem veroudering: we worden stijver, hoor ik vaak. Welke standpunten hebben we over wat ouder worden betekent. Wat is er mogelijk als we die standpunten los zouden laten. Waar is je lichaam toe in staat als je het de mogelijkheid zou bieden samen met jou te creëren waar je naar verlangt.

En hoe werkt dat nu met de lichaamsprocessen van Access Consciousness

We vragen een specifieke energie om aan te gaan. Het gaat niet zozeer om de woorden. We gebruiken de woorden om de energie aan te zetten. Die energie is al aanwezig in het lichaam.  We laten het lichaam kiezen die energie van mogelijkheden te zijn. Daar waar wij ons lichaam toestaan ons er naar toe te leiden, naar die ruimte van nieuwe mogelijkheden. En niet vanuit het standpunt dat we iets moeten fixen.

Problemen oplossen

We hebben geleerd dat we problemen met ons lichaam op moeten lossen. Mensen komen ook vaak naar een Body Class vanuit dat er een probleem is met hun lijf dat opgelost moet worden. En als gever van het proces: ik geef je dit nu en dat zal je lichaam of de problemen veranderen. Het is helaas niet zo lineair.

Werkt het dan wel

Hoe kan het dan dat voor de één een bodyproces geweldig uitwerkt en voor de ander geen verandering waarneembaar is. Hier liggen meerdere factoren aan ten grondslag.

Wat zijn de standpunten die de beperking hebben gecreëerd in je lichaam. Ben je bereid je standpunten los te laten en totaal te ontvangen, zonder er ook maar iets van te vinden. Ben je bereid samen te werken met je lichaam. Ben je bereid het lichaam vragen te stellen en af te stemmen op wat je lichaam je vertelt. Hoe vaak besluiten we dat het juist is om dit wel of niet te eten, wat juist is hoe te bewegen en wat je lichaam daar in nodig heeft. Je lichaam is in constante verandering en creatie. Wat vandaag waar is voor je lichaam kan morgen anders zijn.

Chaos als creatieve energie

Ben je bereid de orde die je aanbrengt door je standpunten, los te laten? En chaos te kiezen als de creatieve energie die bijdraagt aan je lichaam. Elke keer opnieuw heb je chaos nodig om tot creatie te komen. En natuurlijk hebben we ook orde nodig, wat ik zou willen benoemen als georganiseerde chaos om verder te kunnen. Omdat we zo geleerd hebben orde aan te brengen is het kiezen voor de energie van chaos wel heel welkom. Ik weet als geen ander wat de behoefte aan controle met je lichaam kan doen. En ik kan je vertellen dat mijn lichaam daar niet blij van werd. De natuur en het universum creëert vanuit de chaos van mogelijkheden en ons lichaam kan dit ook.

Bodyproces geven en ontvangen

Door in de Bodyclass de energie van gemak en vrede te zijn, door de ruimte te zijn en te kiezen voor dankbaarheid, door specifieke energieën vragen aan te gaan, door het lichaam toe te staan dat wat vastgezet is los te laten en zo in samenwerking met je lichaam de verandering te realiseren waar je naar verlangt.

Zie mijn agenda voor de eerstvolgende Bodyclass en de Access Facelift Class (ook een bodyproces). Er zijn geen specifieke voorwaarden om deel te nemen. Alleen je bereidheid een lichaam aan te raken, te geven en te ontvangen.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *