Met enige regelmaat ontmoet ik haar in haar praktijk. We hebben fijne gesprekken over gezondheid en over bewustzijn. Ze is altijd nieuwsgierig, stelt prachtige vragen en haar gereedschapskist raakt steeds meer gevuld om haar mooiste leven te leven met plezier en gemak.

En dan zegt ze

‘Elke keer als ik je tref ben ik nieuwsgierig naar hoe jij je leven leeft en omgaat met de uitdagingen die er vast ook voor jou zijn. Je straalt zoveel rust uit. Ik merk de ruimte die je bent, je dankbaarheid en je plezier vind ik zo fijn. Hoe doe je dat?’

5 jaar geleden

Toen ik 5 jaar geleden mijn eerste Bars Class volgde werd ik super enthousiast over wat het deed met mij. Ik was ook zeer enthousiast over de simpele tools die het leven zoveel leuker maken. Ik vond dat iedereen dat moest weten. Gaandeweg kwam ik erachter dat veel mensen helemaal niet zaten te wachten op mijn enthousiaste verhalen. Zodra ik merkte dat ze het niet konden ontvangen, ging ik nog meer mijn best doen, nog harder werken om dingen uit te leggen. En dat werkte niet voor mij en ook niet voor de ander. Iemand overtuigen heeft immers nog nooit gewerkt. En ik werd er ook echt niet blij van. Ergens was ik waarschijnlijk ook op zoek naar erkenning.

Nu doe ik dat niet meer

Je wil niet weten hoe bevrijdend dat is. Ik hoef niets te bewijzen, ik hoef niets uit te leggen en ik hoef niets te rechtvaardigen.  Ik kies meer en meer om de energie te zijn van gemak en plezier. De energie van dankbaarheid en zonder oordeel.

Lukt dat altijd, echt niet!

Er zijn altijd uitdagingen, ook in mijn gezin lag de afgelopen periode verdriet en blijdschap dicht bij elkaar. Ook ik maak ik me soms zorgen of maak me druk over iets. Tegelijkertijd ben ik me snel bewust van de zwaarte die ik kies of daar waar ik de controle wil. Ik benut de tools die helpen me opnieuw te kiezen de ruimte te zijn. De ruimte van vertrouwen, de ruimte van zonder oordeel, de ruimte van dankbaarheid.

Leven vanuit de vraag

De meest krachtige tool is voor mij het stellen van vragen. Vragen stellen voor meer bewustzijn over de keuzes die ik heb. Vragen stellen om helderheid te krijgen. Ook vragen stellen aan het universum  voor ondersteuning.

‘Wat is hier juist aan dat ik nu niet zie’

Deze vraag heeft mij in de afgelopen periode ontzettend geholpen. Ik hoef niet op zoek naar het antwoord. Ik stel de vraag en laat het los. Dit creëert zoveel meer dan op zoek te gaan naar antwoorden, een standpunt in te nemen. Een standpunt waarin goed of fout de regie heeft. Een standpunt die mijn waarneming beperkt van wat er nog meer mogelijk is.

De kracht van de tools en technieken

Door het gesprek met deze prachtige vrouw, de vraag die ze me stelde, werd ik me opnieuw bewust van de kracht van de technieken en tools van Access Conciousness. Niet door de tools te doen, maar de energie van de tools te zijn.

En de komende tijd is er weer alle mogelijkheid hier kennis mee te maken. Een sessie, een ééndaagse Bars- of Bodyclass, je bent van harte welkom!

Categorieën: Blog

2 reacties

Elly de Jonge · 17 juli 2022 op 10:47

Mooi geschreven Hetty!
En zo herkenbaar, het is idd enorm bevrijdend om te kiezen voor dankbaarheid, te leven zonder oordeel en vanuit de vraag. Stoppen met “overtuigen” heeft mij het afgelopen jaar ook heel veel gebracht.

    Hetty · 18 juli 2022 op 19:25

    Dankjewel voor je reactie, Elly. En wat fijn Elly dat dit ook voor jou werkt. Lieve groet, Hetty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *