Vorige week ontmoette ik iemand die blogworkshops geeft. Dat gesprek met haar inspireerde me in actie te komen en mijn eerste blog te schrijven. Ik had er al ruimte voor gemaakt op mijn website. Vanwege alle drukte wat het opstarten van een eigen bedrijfje met zich meebrengt, belandde het schrijven van een blog steeds weer onderaan mijn actielijst. Het had eenvoudigweg geen prioriteit. Dat was een keuze! Zoals alles een keuze is! En als we het dan toch over ‘kiezen’ hebben…

Ik was afgelopen week in de winkel om een cadeautje te kopen voor de vriendin van mijn jongste zoon. En je hoeft natuurlijk niet aan te komen met lingerie, een pyjama of sokken.

Happy Socks
En toen zag ik ze liggen, de ‘Happy Socks’. In allerlei kleuren voor dames, heren en zelfs een heel klein maatje voor kinderen van een jaar of twee. Allemaal even vrolijk lagen ze daar in een bak te pronken. Nu dragen mijn zoon en zijn vriendin al Happy Socks. Ze dragen ze zelfs van elkaar!

Het is zo’n mooie metafoor voor wie ze zijn. Ze staan blij in het leven, genieten van wat hun stad te bieden heeft, hebben plezier in hun werk en maken lol met de mensen om hen heen.

Keuze
En volgens mij is dat een keuze. Je hebt immers altijd een keuze. Ook al is er shit in je leven, en wie heeft dat niet. Je kunt een situatie niet altijd zomaar veranderen. De manier waarop je er naar kijkt wel.

De manier waarop je naar iets kijkt, bepaalt immers je werkelijkheid en het mooist van alles is dat je in principe elke 10 seconden opnieuw kunt kiezen.

Kopen
Ik koop de sokken! Ik kan de verleiding niet weerstaan om ook een paar Happy Socks voor mijn zoon te kopen. Tja… en die babysokken … die laat ik nog maar even liggen.

Categorieën: Blog

7 reacties

Lisette · 4 maart 2018 op 05:59

Mooi dat je van hele kleine dingen, zoals sokken, gewoon zo happy van kan worden 😉 Ik hoop dat er nog veel meer mooie blogs komen waar ik happy word…

Jose · 4 maart 2018 op 12:24

Happy Socks, zegt al veel over de gever?lief hoor.

    Hetty Winkels · 21 maart 2018 op 14:59

    Dankjewel, Jose

Ria · 4 maart 2018 op 18:56

Heel mooi Hetty,
Leuk om iets te kopen voor iemand die je lief is.
Met veel.plezier draagt ze de sokken.
Stiekum had ik de baby sokjes toch gekocht, En moioi in een laadje leggen en dan steeds naar kijken!

Liefs Ria

    Hetty Winkels · 21 maart 2018 op 14:56

    Ha, ha, geweldig. Dat ik daar nou niet zelf op ben gekomen!

Yvonne · 8 maart 2018 op 12:30

Jij hebt inderdaad een juiste keuze gemaakt, niet alleen wat betreft de sokken. Ook de keuze om je hart te volgen!!

Hetty Winkels · 21 maart 2018 op 14:54

Dankjewel Yvonne! Een late reactie, maar welgemeend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *