Afgelopen week liep ik de Nijmeegse Vierdaagse. Wat een belevenis!

De ontmoetingen, de gesprekken, nieuwe vriendschappen, de erkenning en waardering door anderen, maakten dit evenement tot een ‘feest der verbroedering’. Het evenement stimuleert mensen om lichamelijk actief te zijn, doelen na te streven en grenzen te verleggen.

Hoe geweldig is het dan, dat je kunt en mag vertrouwen op je lijf!

In mijn praktijk ontmoet ik mensen, die door ziekte het vertrouwen in hun lijf zijn kwijtgeraakt. Ze voelen zich onzeker, zijn onrustig, piekeren, slapen vaak slecht, zijn soms angstig, boos en verdrietig.

De behandeling Access Bars brengt rust en ruimte. Ruimte ook om met de tools van Access aan de slag te gaan.

Waar jij je tegen verzet, versterk je.
Je wilt antwoord op vragen, je wilt het begrijpen. Hoe vaak gaan we in oordeel en in conclusie over wat is. Door je te verzetten en erover in conclusie te gaan, zetten we het als het ware vast in ons lichaam.

Tools: Uit oordeel komen, erkennen, toelaten en vragen stellen
Wat als we de oordelen los zouden laten en erkennen wat er gaande is. “Oké, ik merk dit nu, ik erken het, ik erken het.” Wat als we het gewoon toe kunnen laten zonder er iets van te vinden. Wat als je het kunt ontvangen, zonder oordeel. Door er simpelweg mee aanwezig te zijn, het te merken.

Welke informatie geeft je lijf je soms al heel lang, wat je eerder hebt willen wegduwen en je nu simpelweg zou kunnen ontvangen en verwelkomen.

Hoe vaak communiceren we met ons lijf. Hoe vaak vragen we ons lichaam ‘Wat wil je mij vertellen’ Hoe vaak vragen we ons lichaam ‘Wat heb je nu nodig’.  Door simpelweg de vraag te stellen, zonder op zoek te gaan naar antwoorden, versterk je je bewustzijn.

Hoe vaak tonen we dankbaarheid voor ons lijf. Hoe vaak raken we ons lichaam aan, maken contact en herstellen de verbondenheid met ons lichaam. Waar kunnen we dankbaar voor zijn, waar we eerder niet dankbaar voor wilden zijn.

Ontroering
Onderstaand fragment mag ik met jullie delen:

‘Brief aan mijn lichaam’:
Lief lichaam, jij en ik..
Jij bent altijd trouw aan mij geweest en wilde me waarschuwen. En nu zitten we met zieke cellen die er niet horen. We zitten in een avontuur. Lief lichaam…blijf trouw aan mij en laat me veilig voelen. Ik zal naar je luisteren. We gaan er samen voor. Het is nodig dat zieke cellen worden opgeruimd en we weer door kunnen gaan met leven. Jij en ik kunnen nog zoveel moois beleven. We gaan voor liefde en gezondheid. Ik ga je weer opnieuw leren kennen, je omarmen. We gaan de uitdaging aan! Ik blijf bij jou, blijf bij mij…Weer één met elkaar, we gaan er voor!!

Lief lichaam…ik zie jou! Lief lichaam…ik hou van jou
Bron: Nancy van der Zee

En……volgend jaar weer?
Dat is het eerste wat mensen je vragen na het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse. Wie weet? Ik ga het in elk geval mijn lijf vragen als het weer zover is!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *