Onlangs heb ik een moeder en dochter van dertien opgeleid tot Access Bars Practitioner.

De speelsheid, het plezier bij moeder en dochter raakte me vanaf het eerste moment. Ze waren met de trein gekomen, hadden hun step meegenomen en zo zag ik ze aankomen. Dat bracht al zoveel vrolijkheid en lichtheid met zich mee.

De ochtend verliep met dezelfde lichtheid. Ze hadden plezier en waren liefdevol naar elkaar. Na de lunch was het even tijd voor een ommetje. Daar gingen ze. Toen ze terugkwamen vertelden ze hoe heerlijk ze het buiten vonden en dat er bij de andere wandelaars een grote lach op hun gezicht verscheen, omdat zij samen aan het huppelen waren.

Dat is waar ik aan dacht op maandag 22 april, de dag van de aarde. Hun energie was zo fijn. Het was de energie van plezier, geen goed of fout, geen juist of verkeerd, geen oordeel. De energie van je vrij voelen, de energie van jezelf mogen zijn.  Zo droegen ze niet alleen bij aan elkaar en anderen, maar ook aan de AARDE.

Hoe dan?

Hoe vaak misbruiken wij de aarde? En niet alleen door de manier waarop we de aarde onderdrukken. Elke keer als we in oordeel gaan over wat dan ook vervuilen en vernietigen we de AARDE.

De AARDE draagt bij aan ons, aan ons lichaam, aan ons leven. We ontvangen elke seconde van de dag van de aarde. Hoe simpel is het dat wij kunnen bijdragen aan de aarde door eenvoudigweg te lachen, te huppelen, te spelen en niet te oordelen.

Wat als wij vandaag een moment kiezen om de bijdrage van de AARDE aan ons, aan ons lichaam en aan ons leven te erkennen. En een moment nemen om te kiezen voor minder afscheiding en meer samenwerken met de AARDE. Laten we de AARDE omarmen in plaats van haar te negeren of haar te willen controleren. En laten we dat niet alleen vandaag doen, maar elke dag!

Dat is mijn wens en mijn uitnodiging aan jullie.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *