Deze maand staat wereldwijd in het teken van meer bewustzijn over zelfdoding. Een thema waar we liever niet over praten.

Om ons heen zien we mensen die schijnbaar een fijn leven leiden, ze fietsen vrolijk voorbij, doen hun ding op Facebook en Instagram, Het ene bericht is nog leuker dan het andere. Het lijkt wel of je de enige bent die zich somber voelt. En weet je, dat is niet zo. Uit onderzoek van de Wereld Gezondheid Organisatie blijkt dat wereldwijd jaarlijks 800.000 mensen een einde maken aan hun leven. Zo traumatisch voor diegene, voor de nabestaanden en een vreselijk gemis voor de hele wereld.

Want …
Ieders aanwezigheid hier op deze planeet doet er toe. Telt mee, is een bijdrage voor de wereld. Is niet alleen.

Ken je iemand die kampt met depressie, ben jezelf iemand die soms gedachten heeft over wat het leven nog waard is, maak dan gebruik van het gratis aanbod van een Access Bars sessie of breng het onder de aandacht bij anderen.

Access Bars® is een methode waarbij punten op het hoofd met de vingertoppen zacht aangeraakt worden.  Hersengolven vertragen zich tijdens de sessie. Het lijf ontspant, gedachten nemen af, het hoofd wordt rustig. Tevens kunnen de hersenen in deze staat onverwerkte zaken en overbodige gedachten opruimen, waardoor de rust en de ontspanning van langere duur is dan alleen tijdens de sessie. Inmiddels is de werking van Access Bars wetenschappelijk onderbouwd.

Praten hoeft niet, je hoeft alleen maar te gaan liggen en te ontvangen. Je mag dan ervaren hoe het is meer ruimte te voelen, meer rust in je hoofd te hebben, geliefd te zijn en verzorgd te worden. Wat als er vanuit hier meer ruimte mag ontstaan voor gemak en vreugde.

Drie tools van Access, die het leven voor veel mensen dynamisch heeft veranderd

Het lawaai in je hoofd het zwijgen opleggen
Voelt het wel eens alsof jouw gedachten, gevoelens en emoties naar je schreeuwen en wat je ook doet, je kunt het maar niet stoppen? Dat is niet zo vreemd, want weet dat 98% van de emoties, gedachten en gevoelens niet van jou zijn. Als jij je depressief, boos, geïrriteerd, verdrietig of eenzaam voelt, of wanneer je moeite hebt om ‘s ochtends het bed uit te komen, omdat die gevoelens zo sterk en overweldigend zijn, stel dan deze vraag: “Van wie is dit?” Als je merkt dat het lichter wordt in jouw wereld, is het nooit van jou geweest. Zeg simpelweg: “Alles wat dit is, retour afzender.”

Verander je standpunten en stop met oordelen over jou
Jouw standpunt creëert je realiteit. Hoe jij gelooft dat iets zal gebeuren, zo zal het ook gebeuren. Hoe je je ergens over voelt, de manier waarop je ergens over denkt, dat is hoe het zal verschijnen. Het goede nieuws is: als je jouw standpunt verandert, kun je jouw realiteit veranderen. De mantra van Access is “Alles van het leven komt me toe met gemak, vreugde en glorie.” Zeg het tien keer ’s ochtends en tien keer ’s avonds. Als we het standpunt hebben dat het leven overloopt van gemak, vreugde en overvloed, zullen gemak, vreugde en overvloed verschijnen, want jouw standpunt zal die realiteit voor jou creëren.

JIJ kunt jouw wereld veranderen
De tools van Access Consciousness stellen jouw in staat te weten dat je weet. Jij bent veel grootser en veel krachtiger dan je ooit hebt erkend. Wanneer je dat begint in te zien, wat er ook gebeurt, wat voor keuzes je ook hebt gemaakt, ongeacht waar je je nu bevindt, je kunt vandaag iets anders kiezen.

Deze drie vragen, je hoeft niet op zoek te gaan naar antwoorden, maken je bewust van het geschenk dat jij bent en ze helpen om, vanuit het bewustzijn dat ontstaat, iets nieuws te kiezen:

  • Waarvan denk je dat je het niet aankunt, wat je wel degelijk kunt?
  • Waar heb je geleerd dat je een uitweg nodig hebt in plaats van een manier om een mogelijkheid te creëren?
  • Wat is het geschenk dat jij bent, dat als de wereld het zou verliezen, de wereld dan een minder prachtige plek zou zijn?

Er is altijd hoop. Er is altijd een andere mogelijkheid. Jouw leven kan veel grootser zijn dan wat je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Als je niet kunt zien wat er nog meer beschikbaar is, geef het dan alsjeblieft niet op. Er is meer beschikbaar en als je ervoor wilt kiezen om vragen te stellen, als je ervoor gaat kiezen te erkennen dat je lang zo verknipt niet bent als je denkt dat je bent, als je ervoor gaat kiezen om het gemak en de vreugde van het leven uit te nodigen om met jou te komen spelen. Dan kies je voor het avontuur dat leven heet, leven dat ver voorbijgaat aan alles wat je je tot nu voor mogelijk hield.

Geef niet op!
Ik nodig je uit contact met me op te nemen. Wil je een gratis Access Bars sessie ervaren? Ben je nieuwsgierig naar de tools van Access? Schroom niet. Ken je iemand met depressieve gedachten en gevoelens geef deze informatie dan door. Heb je vragen, laat het me weten.

Let op! 
Neem bij spoed contact op met huisarts of behandelaar. Dat kan ook anoniem met professionals van www.113.nl 

Categorieën: Blog

1 reactie

Nel · 14 september 2019 op 12:54

Ouder worden is mooi maar het gevoel wordt wel onzekerder ;
je bent meer over geleverd aan een ander . maar we zullen door moeten gaan met een groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *