Negatieve gedachten, overtuigingen, oordelen, je behoeften negeren. Dat herkennen we allemaal. Soms zijn we ons er van bewust en soms ook niet. Denk je in beperkingen, ben je vol oordeel over jezelf en anderen, leef je het leven van anderen en doe je dat al heel lang, dan heeft dat effect op je gezondheid en kan het zich zelfs manifesteren als fysieke pijn.

Pijn

Pijn is een manifestatie van je gedachten, van iets waartegen jij je verzet, waar je weerstand voelt. Pijn is een intensiteit waarover je lichaam je informatie probeert te geven. Het is een signaal om te kiezen voor verandering en in actie te komen.

Ons lichaam als briljant systeem

Ons lichaam heeft miljarden cellen die open staan om te ontvangen. Ze staan allemaal in verbinding met elkaar en reageren op de impulsen die de hersenen ze geven. Je gedachten geven de opdracht aan de hersenen en vanuit het centrale zenuwstelsel gaan er signalen naar de cellen, die dit ontvangen. Zo geef jij je cellen steeds je gedachten en overtuigingen mee als herinnering.

Een voorbeeld

Als je denkt en hebt besloten dat het vervelend is om ouder te worden en de daarmee vaak gepaard gaande ongemakken, dan geef je de nieuwe cellen deze herinnering mee. Het is logisch dat je lichaam hier dan ook op reageert. Het zal de weerstand voelen en raad eens wat het gevolg is….. je lichaam en cellen degenereren!

En nu het goede nieuws!

Je lichaam is constant op zoek naar balans. Je cellen vernieuwen zich voortdurend. Het maakt het mogelijk met je gedachtenkracht een bijdrage te leveren aan herstel.

Hoe doe je dat en wat helpt je daarbij?

  1. Vanuit erkenning wat je belemmert naar toelaten en totaal ontvangen. Ben aanwezig met wat je beperkt en kijk er zonder oordeel naar. Loop er niet van weg, geen gevecht. Geen waarom vragen, je hoeft het niet te begrijpen. Alle emoties mogen er zijn, ontvang het, laat het toe. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe keuzes.
  2. Kiezen voor een nieuw verhaal, nieuwe gedachten, voor wat er nu mogelijk is. Dit vanuit de energie van vertrouwen. Welke kleine stap kun je zetten naar meer gemak, naar meer gezondheid.
  3. Vragen om ondersteuning aan het universum, de kosmos, een god en intentie zetten van je verlangen en die dagelijks uitspreken, liefst meerdere malen. Daarbij de energie zijn van alsof het al gerealiseerd is. Je hersenen kennen het verschil niet tussen echt of niet echt.
  4. Psychosociale en energetische ondersteuning, dat bijdraagt aan verruiming van je bewustzijn en het ondersteunen van de verandering waar jij naar verlangt.
  5. Het toevoegen van energie aan je cellen met frequenties om het zelf herstellend vermogen te ondersteunen, zowel fysiek als mentaal. Het draagt ook bij aan verruiming van je bewustzijn.

Geef het de ruimte en de tijd. En erken dat de potentie van jou, je gedachten en je lichaam veel groter is dan je ooit voor mogelijk hield.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *