Dat is wat Andrea zei tijdens de opleidingsdag Access Bars afgelopen week.

Ze meldde zich twee weken daarvoor met de vraag of ik ook Bars Classes in het Engels gaf. Zij woonde zelf in Duitsland, in de buurt van Düsseldorf.

Je ‘weten’ is er in een split second
Het eerste wat ik bemerkte was’ ’Wow’ hoe leuk is dat. Dat iemand mij weet te vinden uit Duitsland en deze vraag aan me stelt. Vrij snel daarna kwamen er allerlei beperkende gedachten naar boven. ‘Dat kan ik niet’  ‘Ik ken al die termen niet in Duits of Engels’ ‘Mijn uitspraak is niet goed genoeg’ ‘Dat kost heel veel extra tijd als ik het tweetalig doe’. ‘Het is misschien verwarrend voor andere cursisten.’ ‘Kies ik dan voor Duits of toch Engels’

Plotseling werd ik mij bewust van mijn beperkende gedachten. Ze weerhouden me ervan te kiezen, ze weerhouden me ervan in actie te komen. Ze maken me kleiner dan wie ik werkelijk ben. Ze weerhouden me ervan te groeien.

Vragen stellen voor meer bewustzijn
Ik begon met vragen stellen om meer bewustzijn te krijgen over wat ik kon kiezen. Wat is dit? Wat kan ik hiermee? Kan ik het veranderen? Wat kan ik nu kiezen? Hoeveel gemak kan ik hier mee hebben om deze class in het Engels of Duits te faciliteren? Hoeveel lol kan ik hiermee hebben? Wat gaat dat creëren voor mij en mijn bedrijf?

Ik koos voor wat ik wist
Ik nodigde haar uit voor de Class. In de weken vooraf aan de Class kwamen opnieuw beperkende gedachten omhoog. Bij elke gedachte koos ik ervoor de tool  ‘Interessant Standpunt’ te gebruiken. ‘Interessant dat ik dit vind, interessant dat ik dit denk, interessant, interessant, interessant’ En de gedachten werden minder.

Hoe vaak heeft me dit mechanisme van waaruit ik heel lang functioneerde teruggeworpen op mezelf. Hoeveel stress bracht het mij. Hoe vaak weerhield het me van kiezen. Hoeveel energie kostte het mij omdat ik de controle wilde hebben, omdat ik het perfect wilde doen.

De kracht van imperfectie
Dat is waarom ik zo blij ben met de tools van Access. Het haalt je weg bij je beperkende gedachten en overtuigingen, geen goed of fout, geen juist of verkeerd, niet langer perfectie nastreven, niet langer de controle willen over alles. Het geeft me de ruimte te kiezen, te groeien, meer gemak en plezier te hebben, me dichterbij mijn weten te brengen en geeft me het bewustzijn dat ik daar op mag vertrouwen.

De cursusdag
De ochtend van de Class wandelde ze binnen met de vraag: ‘Are you doing this class in German or in English, in English oder Deutsch?’ Ik antwoordde: ‘I don’t know yet, we will see. I will follow the energy.’ ‘Ich weiss es noch nicht, wir werden sehen was leicht fühlt.’

Dat is wat ik gekozen had. Alles loslaten en erop vertrouwen dat het goed is. Ik volg de energie en we zullen zien wat er mag ontstaan. En dat voelt goed. Ik de controlefreak, de perfectionist van weleer.

De mantra van Access
‘All of life comes to me with Ease Joy and Glory’. 
‘Alles im Leben kommt zu mir mit Leuchtigkeit, Freude und Herrlichkeit’
‘Alles van het leven komt naar me toe met gemak, plezier en vreugde.’

En dat was precies de energie van deze dag voor mij en de cursisten. Het was een schitterende dag….

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *