‘Ik geef mezelf op’. Dat is wat ze zei.

Afgelopen week ontmoette ik haar. Ze vertelde over haar verlangens, haar dromen, en hoe ze die had gerealiseerd. Hoe ze, tegen de stroom van kritiek van haar omgeving in, had doorgezet. Hoe ze haar hele hart en ziel erin legde. Hoe ze zich vaak niet erkend had gevoeld in wat ze deed. Hoe, wat ze zo graag deed, stopte. Hoe boos en verdrietig ze was. Hoe ze op zoek ging naar nieuwe mogelijkheden. Hoe onzeker ze was geworden. Welke fysieke blokkades er waren ontstaan. Hoe ze gewaar was van negatieve energieën van anderen. Hoe ze oordeelde over zichzelf. Hoe ze haar best deed zich te voegen naar anderen. Hoe ze zichzelf stopte. Hoe ze zichzelf opgaf.

Committment
Welk committment heb jij gemaakt met jezelf? Hoe zou het zijn, dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van goedkeuring van anderen. Wat als je goed bent, zoals je bent. Wat als je al de beste versie van jezelf bent.

Hoe toegewijd ben jij aan jezelf? Waar houd jij nog een achterdeur open, waardoor je kan vertrekken? Wat is het dat je je leven leeft met een achterdeur, die open staat. De achterdeur, waar je elk moment door kan vertrekken. Maar wie verlaat je dan?

Toegewijd zijn aan jou en je bestaan
Als je werkelijk toegewijd bent aan jou, trek je die achterdeur dicht. Met de achterdeur open, zoek je altijd naar het oordeel, ben je in een constante staat van oordeel over jezelf en alle anderen. Daardoor kun je geen toewijding hebben aan jezelf om er altijd te zijn voor jou. Op de lange termijn ben jij de enige persoon die er kan zijn voor jou.

Toewijden aan jezelf en je leven is beslissen wat belangrijk is voor jou. Toewijden aan jezelf en je leven is in je volle potentie gaan staan, zodat niets je kan stoppen.

Geef nooit op, geef je nooit gewonnen, stop nooit.
Als je nooit opgeeft en nooit stopt, ben je altijd bereid om voor jou te zorgen. De persoon waar jij echt op kunt bouwen, ben jij. Jij bent de enige die weet wat waar is voor jou. Dat weet niemand anders.

Weet wat je weet, kies wat waar is voor jou! Je bent van waarde! Je bent goed zoals je bent!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *