We hebben allemaal een verhaal.

Voor sommige mensen is dit een succes story. Voor velen is het een verhaal met beperkingen, met problemen. Soms zelfs met een heleboel shit. En gek genoeg lijkt het of deze verhalen veel meer aandacht genereren dan de succesverhalen.

‘Shopping the shit’

Deze kreet hoorde ik gisteren op SoundCloud. Ik vond het veelzeggend.

Zijn we niet geprogrammeerd onze problemen veel meer aandacht te geven. Het lijkt wel of onze samenleving gebaseerd is op wat ons beperkt. Je hoeft maar naar het journaal te kijken, de krant te lezen, dat zegt genoeg. Ook in contact met elkaar genereert shit veel meer aandacht, dan plezier. We zouden bijna vergeten dat je ook plezier mag hebben. Onze hersens werken zelfs zo dat we problemen vele keren groter maken, dan dat waar we dankbaar voor zijn.

Ook hebben we geleerd dat als er een probleem is, we moeten begrijpen wat de oorzaak is. We duiken in het probleem, het probleem moet een naam krijgen en dat probleem moet gefikst worden.

Wat als we niks hoeven te fiksen

Wat als we niks hoeven te fiksen, maar eenvoudig iets anders kunnen kiezen. Kiezen voor mogelijkheden in plaats van vast te houden aan beperkingen. Maak jezelf geen slachtoffer. Je hoeft niets op te lossen. Je hoeft alleen maar anders te kiezen en een nieuw verhaal te schrijven van jezelf.

Welk verhaal wil jij jezelf gaan vertellen?

Wist je dat je hersenen niet het verschil weten tussen wat echt is en het nieuwe verhaal wat je jezelf vertelt. Spreek je verlangen uit, schrijf het op tot in detail. Waar wil je over vijf jaar zijn, waar wil je over een jaar zijn. Wie ben je dan, hoe zie je eruit, wie heb je om je heen, wat voel je, wat zie je, wat merk je, welke energie ben je dan, waar ben je dankbaar voor. Schrijf het op en spreek het elke dag uit alsof het al zo is. Ben die energie van je verlangen en je gaat steeds meer die energie zijn.

De eerste stap

Welke actie kun je vandaag doen, die nieuwe mogelijkheden creëert voor jou? Stop met vechten, laat verzet los, erken wat gaande is, laat het toe en ontvang het. Je hoeft niks uit te pluizen, je hoeft niks te fiksen. Wat kun je vandaag doen om dichter bij je verlangen te komen. Welke eerste kleine stap kun je vandaag zetten. Waar word je blij van vandaag?

Je hoeft het niet alleen te doen.

Ik begeleid je graag bij de verandering waar je naar verlangt. Energetisch, middels frequenties en door coaching als jij dat wenst. Daar waar jij je eigen potentie en de potentie van je lichaam gaat benutten. Waarin jij je krachtige jij gaat erkennen. Waarin jij jezelf mag omarmen voor wie je bent. Waarin jij je vrij mag voelen totaal jezelf te zijn. Waarin jij weet wat werkt voor jou!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *