Er is altijd wel iets waar je zorgen over hebt. Er is altijd wel iets om bang voor te zijn. Er is altijd wel  iets om je druk over te maken. De wereld maakt er constant melding van.

Heb jij ooit opgemerkt hoe de wereld drijft op drama, trauma en intriges. Of het nou gaat om vrienden, familieleden, collega’s of de grote wereld, mensen meten drama en gedoe graag breed uit. Kiezen dit boven ruimte, gemak, plezier, humor en speelsheid, dat ook een mogelijkheid is. Ik nodig je uit om hier eens naar te kijken in je eigen leven. Welk percentage spendeer je aan gemak, plezier, lichtheid. Als je meer tijd spendeert in het land van drama dan in het land van gemak en plezier, zou je dit dan willen veranderen?

Dit kan!

Door te erkennen waar je momenteel voor kiest is de eerste en grootste stap naar verandering. Zo, dan heb je die alvast gemaakt.

Ben je bereid een andere keuze te maken?

Een keuze te maken die bijdraagt aan een betere toekomst voor jou?

Dat we keuze hebben is een concept wat we niet geleerd hebben, waar we ons vaak niet bewust van zijn. Hoeveel van ons creëren hun toekomst gebaseerd op het verleden. Je verleden bepaalt niet je toekomst. Je hebt altijd een andere keuze je leven te veranderen, elk moment opnieuw. Wat er toen was is voorbij, is niet van nu.

Wat zou je willen creëren als je toekomst. Door te erkennen dat je keuze hebt en kiest voor die lichtheid van plezier en gemak, zet je ook voor anderen de toon van hun toekomst.

Kijk naar peuters, dieren, de natuur!

De vogels zingen elke dag opnieuw hun lied, ongeacht wat gaande is. De bloemen bloeien elk jaar opnieuw. Ze richten zich naar het licht, zodat ze kunnen groeien. Ook peuters kiezen elk moment voor plezier en speelsheid. Geven nooit op, ook als iets even niet lukt. Ze kiezen elke keer opnieuw dat plezier en die speelsheid.

Welke potentie van jou laat je onbenut?

Waar kiezen we mee te gaan in drama, om er bij te horen, gezien en gehoord te worden. Wat als we kunnen kiezen onze potentie, die we werkelijk zijn, te benutten en niets en niemand je keuze voor gemak, plezier, humor, lichtheid af kan nemen. Ook als anderen over je oordelen, kritiek uiten. Wat als niet of niemand je kan raken en dat je het ontvangt. Dankjewel voor dat. Heb er gemak mee. Stop met reageren, vechten, met hard werken. Zet je niet vast met de gekkigheid van deze wereld. Maar verruim je, je bent ruimte. Kijk naar de gekkigheid, ga er niet in mee. Gebruik humor. Hoeveel van dat ben je kwijt geraakt. Is dat wie je werkelijk bent Weet je niet hoe uit de zwaarte te geraken en elke keer opnieuw te kiezen voor ‘Ease, Joy and Glory’?

Vraag het!

Welke keuze heb ik hier? Kan ik het veranderen? Wat kan ik doen of zijn om opnieuw te kiezen voor gemak? En dat is het mooie van het stellen van vragen, elke vraag maakt je bewust dat je keuze hebt. Kies en je zult merken wat het je brengt en hoe je op deze manier bijdraagt aan je omgeving. Iedereen wil dan vast graag bij je in de buurt zijn en meeliften op jouw energie.

Laten we de wereld kleuren

Laten we de wereld een beetje mooier maken door de energie te zijn van gemak, vreugde en glorie.

Heb plezier en kies!

En ik eindig deze blog met een passend citaat in deze tijd.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *