´Ga eens terug naar toen je nog heel klein was. Naar een situatie waar je plezier had, jij je vrij voelde.´ Kun je die energie, de speelsheid, de lichtheid die er toen was opnieuw oproepen?

En hoe is dat? Vroeg jij je toen af of je wel de goede vragen stelde? Vroeg jij je toen constant af of je het wel goed deed? Natuurlijk niet!

Dat kwam pas later, toen je ging beseffen dat er een goed en fout was. Dat je verkeerd gemaakt werd voor wie je was of wat je deed. Daar je niet jezelf kon zijn. Daar waar je hard ging werken om te passen bij anderen of te functioneren vanuit datgene wat de omgeving van je verwachtte.

Wat als je zou kunnen terugkeren naar je jongere zelf, die wist dat je het verdiende totaal jezelf te mogen zijn. Die wist dat je goed was zoals je was. Daar waar geen juist of verkeerd was, daar waar je geen perfectie hoefde na te streven.

Hoe zou het zijn je eigen grootsheid terug te claimen!

Enkele tips:
1. Maak een commitment met jezelf dat je jezelf niet hoeft te veranderen om te passen bij anderen.

2. Weet dat overal waar jij jezelf verkeerd maakt of verkeerd hebt gemaakt, bent verkeerd gemaakt door anderen niet is wat het is. Weet dat het een leugen is.

3. Als iets niet werkt voor jou en je leven, ga dan niet naar de verkeerdheid van jou, maar stel een vraag als: Wat zal het van mij vragen dit te veranderen? Wat is er mogelijk hier? Wat weet ik hier over? We stellen vragen om meer bewustzijn te creëren hieromtrent. Je hoeft niet op zoek naar antwoorden. Dit ontkracht je bewustzijn. Stel alleen deze vragen en het bewustzijn hierover komt vanzelf naar je toe.

4. Weet dat alle oordelen en standaarden discutabel zijn, een leugen zijn, niet waar zijn.  Alle oordelen die je gebruikt jezelf minder te maken mag je laten gaan.

5. Geef het idee dat je kritisch moet zijn over jezelf op. Dat weerhoudt je ervan te groeien. En overal waar je nastreeft het goede te doen, weerhoud je ervan in actie te komen.

6. Neem op zijn minst 30 minuten, of liever nog een uur per dag tijd om iets te doen waar je blij van wordt, je te ontspannen. Zet het dagelijks op je kalender. Hoeveel plezier kun je hebben met aardig zijn voor jezelf, in je eentje of met anderen.

Interessante tijd

In deze decembermaand een heerlijke tijd om met de tips te spelen. De contacten met familie zijn dan vaak intensiever. En hoe vaak in je leven ben je beperkt door familie. Daar waar je kleiner gemaakt bent, dan wie je werkelijk bent. Weet dat dit niets over jou zegt, maar alles over de persoon die jou beperkt. Wat hebben zij nog te doen hierin. En hoe zou het zijn ervoor te kiezen elk oordeel met gemak te ontvangen. Alles wat niet van jou is, daar hoef je niets mee. Stuur alles wat het oproept retour afzender. Retour afzender zonder lading, zonder oordeel. En weet dat elk oordeel van en over jou niet meer is dan een interessant standpunt.

En overal waar je deze dagen perfectie nastreeft, overal waar je probeert het goede te doen, laat het los. Voel je vrij jezelf te zijn, je hoeft niets na te streven, je bent goed zoals je bent.

Ik wens jullie hele fijne feestdagen!

Hetty

Categorieën: Blog

1 reactie

Nel · 17 december 2019 op 19:32

Vind alles een beetje moeilijk en begrijp niet alles .
zou alleen nog graag een keertje komen :
denk dat ik het niet goed verstuurt heb de email naar jou toe.
wacht mijn tijd wel af groetjes Nel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *