Als ik in een restaurant het menu bekijk, vind ik het lastig een gerecht te kiezen. Een kleur op de muur kiezen, hetzelfde verhaal. En zo kan ik nog wel even doorgaan. En dan zijn dit nog simpele keuzes, zonder grote consequentie als ik niet ‘HET JUISTE’ zou kiezen.

Tegelijkertijd maak ik ook keuzes die ik in een split second neem. Ik hoef er niet over na te denken.

Ik weet dit voelt goed, dit maakt me blij, deze keuze gaat meer genereren voor mij, voor mijn omgeving, voor mijn bedrijf.

Nadat ik heb gekozen kan mijn hoofd het zomaar overnemen. Ik ga wikken en wegen, heb ik wel ‘JUIST’ gekozen. Gelukkig herken ik het patroon, ben ik me bewust wat gaande is. Belemmerende overtuigingen komen omhoog. Is het de prijs wel waard, heb ik het wel nodig, wat zullen anderen ervan vinden, heb ik niet te snel beslist?

Het JUISTE  kiezen.

We hebben geleerd dat als je kiest moet je wel ‘HET JUISTE’ kiezen. En blijkbaar heb ik die overtuigingen ook op mijn zoon geprojecteerd. Mijn zoon en schoondochter hebben onlangs een huis gekocht, gebouwd in 1926. Ook met gebreken, die ze niet helemaal hadden voorzien. Daar waar de kosten hoger uitvallen, daar waar je gaat twijfelen of je de goede keuze hebt gemaakt. Daar waar je jezelf verkeerd maakt om je keuzes, daar waar je gaat oordelen over jezelf.

Op het moment dat hij zich bewust werd van dat er altijd weer een keuze is, dat ze altijd weer opnieuw kunnen kiezen, brengt zoveel ruimte dat er nu ook oog is voor de mooie dingen die het huis biedt en welke potentie en waarde het heeft. Overal waar je in oordeel gaat beperkt het je waarneming. Stoppen met oordelen, vergroot je waarneming van alles.

Wat als er geen GOED OF FOUT, geen JUIST of VERKEERD in onze wereld zou bestaan. Wat als we daar niet langer vanuit hoeven te functioneren. Wat is er dan mogelijk?

Elke 10 seconden opnieuw kiezen

En wat dat kiezen betreft, weet dat je in principe elke 10 seconden opnieuw kunt kiezen. Niet dat dit zou moeten, maar meer om ons bewust te worden dat we het kiezen niet zo zwaar hoeven te maken. We hoeven niet te kiezen voor altijd en eeuwig. We kunnen altijd weer opnieuw kiezen. Wat voor nu een keuze is die werkt voor jou, kan over een jaar anders zijn. En dat is prima! En weet dat elke keuze bijdraagt aan jou.  Wat werkt voor nu is genoeg. Nu het enige moment waar je zeggenschap over hebt. Als de keuze niet creëert wat je voor ogen had weet je weer meer over jezelf en wat werkt voor jou, dus door……

Wat werkt voor mij

Wat werkt voor mij is de vraag: ‘WAT CREËERT HET VOOR MIJ ALS IK DIT KIES’. Voelt het licht is het een ja, voelt het zwaar is het een nee of ik stel mezelf meer vragen over de keuzes die ik heb. Niet om antwoorden te krijgen , maar om meer bewustzijn te creëren over wat mogelijk is en wat die keuze creëert voor mij.

Mijn keuzes

De laatste keuzes die ik gemaakt en meer creëren voor mij en mijn omgeving deel ik nog graag even met jullie.

Mijn nieuwe autootje waar ik zo blij van wordt, me energieker doet voelen en mijn gevoel van vrijheid een boost geeft.

De Healy, het kleine draagbare frequentieapparaatje, dat een grote bijdrage is aan mijn gezondheid, die van mijn man en mijn cliënten. Vitaliteit, gezondheid en mentale balans als grootste goed voor mij en de mensen die hier ook voor kiezen.

En elke dag kies ik opnieuw voor gemak en plezier. En als ik zin heb om in drama of in chagrijn te gaan dan is dat ook prima. Totdat ik mezelf de vraag stel: Wat creëert dit voor mij, wat is de waarde hiervan?  Dit verandert de energie onmiddellijk en maakt me bewust van de keuzes die ik heb.

Wat kies jij!

Categorieën: Blog

1 reactie

Nel Varwijk · 15 juli 2020 op 05:43

Aan waar doe je goed aan ??
Mijn man heeft veel pijn in het been ; foto’s gemaakt ?
iets slijtage normaal op zijn 87 jarige leeftijd.
naar de teraphie en pijnstillers
hebben al een healtlegs for life apparaat ?
Slijtage is ook een oorzaak het is moeilijk bedankt voor de email groetjes en liefs Nel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *