Ik kom uit een katholiek gezin en het was gewoon om op zondag naar de kerk te gaan en op gezette tijden te bidden. Het had voor mij niet veel betekenis. Ik zag toen niet dat bidden een soort van vragen stellen was, vragen om ondersteuning.

In mijn leven werd ik me er meer en meer bewust van dat er iets is dat ons ondersteunt. En of dat nu een God is, de Kosmos of het Universum. Welke naam we het willen geven maakt voor mij niet zo veel uit.

Kinderen die vragen worden overgeslagen!

Tegelijkertijd heb ik geleerd thuis en op school dat kinderen die vragen worden overgeslagen en de overtuiging dat je tevreden moet zijn met wat je hebt is er ook aardig ingehamerd. Veel mensen die ik in mijn praktijk tref leven vanuit die overtuiging.

Hoe zou het zijn tevreden en dankbaar te zijn voor alles wat is, de fijne en de minder fijne dingen. Dat je erkent wat gaande is, dat je het toelaat zonder oordeel over jezelf of anderen en dat je tegelijkertijd mag vragen naar waar je naar verlangt of wat je wenst.

Een addertje onder het gras

Wat ik vaak zie bij mensen is dat ze wel hun verlangens hebben en tegelijkertijd willen ze de volledige controle over hoe de uitkomst eruit moet gaan zien. En daarmee sluit je alle andere mogelijkheden, die je nu nog niet ziet, uit.

Als je stopt met het controle willen hebben over jezelf, over anderen en over de uitkomsten die je verlangt, laat je toe dat het mag verschijnen in welke vorm dan ook. Als jij in toelating bent van hoe en wanneer het mag verschijnen, komt het altijd naar je toe. Het universum verlangt ernaar je wensen en verlangens te vervullen.

Vragen die je altijd kunt stellen

Hoe wordt het beter dan dit? Wat is er nog meer mogelijk vanuit hier? Wat kan ik doen of zijn dat meer mogelijkheden biedt, dan dat ik nu zie?

Je hoeft niet op zoek naar antwoorden. Laat het los en heb vertrouwen.

Hoe zou je leven zijn als je jezelf zou toestaan te ontvangen wat het universum voor jou in petto heeft.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *