‘Weet je het zeker?’

Dat is wat ze zei en ze begon ietwat schamper te lachen.

Onlangs had ik een jonge vrouw in mijn praktijk voor een Access Bars Sessie. Haar hoofd zat zo vol met gedachten, ze werd er zo moe van. Ze miste de connectie met haar lijf, met haarzelf.

Voordat ik met de sessie begin doe ik vaak een expansieoefening. Een oefening waarbij je jezelf als het ware ruimer maakt, een oefening waarbij de energie die jij bent zich mag gaan verspreiden.

‘Ik heb al zoveel energie, ik weet er geen weg mee. En dat nu gaan verspreiden? Wat gebeurt er dan en hoeveel mensen zullen daar hinder van ondervinden.’ Die laatste zin raakte me.

Hoe vaak is ze verkeerd gemaakt vanwege haar tomeloze energie. Een energie die niet passend is in onze realiteit. Daar waar je één ding tegelijk doet, daar waar je structuur aanbrengt in de dingen die je doet, daar waar je de tijd neemt om zorgvuldig te werk te gaan.

En wat als dat niet voor haar werkt. En wat als dat niet is wie zij is. Wat als haar potentieel zo groot is dat zij prima meerdere projectjes tegelijkertijd kan doen met gemak. Wat als het standpunt dat je dan gestrest raakt, niet meer is dan een interessant standpunt.

Labelen

En hoe vaak zijn we geneigd er een diagnose aan vast te plakken, het te labelen als ADHD of ADD. Alsof er iets niet juist is aan jou. Wat als het een capaciteit, een talent, een potentie is die we niet erkennen.

Wat anderen vinden

Ook werd ze zich tijdens de sessie bewust dat ze langzamerhand niet meer wist wie ze werkelijk was. Dat ze steeds meer ging functioneren vanuit wat anderen van haar verwachtten, hoe ze zou moeten zijn. Ze werd zich steeds meer bewust van de oordelen die ze over zichzelf had.

Ze vertelde dat ze zich voortdurend vergeleek met anderen, zichzelf verkeerd maakte. Ze zag haar eigen capaciteiten en talenten niet meer.

Na de sessie

Na de sessie was er zoveel meer rust bij haar en tegelijkertijd zag ik een jonge vrouw vol levensenergie. Een vrouw die straalde, een vrouw die een laagje van haar beperkende overtuigingen opgeruimd had. En vrouw die haar eigenwaarde weer voorzichtig ging erkennen.

Je hoeft het niet alleen te doen

Ik ben zo blij en dankbaar voor de tools en technieken die Access Consciousness biedt om te veranderen wat er gaande is in je leven zodat je niet in de val hoeft te trappen dat er geen keuze is. Elke verandering begint met kiezen. Kiezen voor de verandering waar jij naar verlangt.

Ik ben zo blij en dankbaar dat ik de verandering mag faciliteren. Kiezen voor de verandering waar jij naar verlangt, dat doe je zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *